Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun avulla.
Suomi oli toipumassa raskaista vuosikymmenistä, sodasta, lamasta ja köyhyydestä. Kun muotoilu ja sisustus pikkuhiljaa pääsi valloilleen, siirryttiin Vallilallakin silkkikutomosta sisustus- ja painokankaisiin. Rudolf Berner kokosi tiimiinsä kulttuuri- ja taidealan ystäviään: Zoltan Popovits, Edward Terzibasiyan ja Howard Smith ryhtyivät suunnittelemaan sisustuskankaita.
Monikulttuurinen yhteisö eri taidealoilta loi tuolloin pohjan Vallilan kuosisuunnittelulle suurine kuvioaiheineen ja näyttävine printteineen. Yksi menestyneimmistä mallistoista oli Howard Smithin painokangaskuosit.
60-luvun alussa Suomeen muuttanut Smith tuli kuvataiteen alalta ja painokankaat olivat hänelle jotain uutta. Howard Smith teki tunnetuksi Vallilan painokankaat ja omaleimaisen kädenjäljen suurilla kuoseillaan, joista vuoden 1968 kokoelman Makeba on ollut tuotannossa eri versioina tähän päivään saakka. Hän on luonut myös Vallilan logon, keramiikkaa Arabialle sekä useita veistoksia julkisiin tiloihin.
Katso Nina Pulkkisen lyhytdokumentti: Howard Smith
Howard Smithin suunnittelemia rakastettuja ja klassikon aseman saavuttaneita kuoseja ovat Dixie, Makeba, Hellekesä ja Kukkatarha.