Paahda rouskuvat mantelit ja tarjoa herkut joulunajan juhlissa ja joulupöydässä. Itse maustetut ja paahdetut mantelit ovat ihanaa naposteltavaa. Suloiset manteliherkut ovat myös loistava lahjaidea. Pakkaa herkut kauniisti ja anna lahjaksi!
Ainekset:
4 dl manteleita
1 kananmunan valkuainen
1 dl fariinisokeria tai tummaa muscovadosokeria
1/2 tl kanelia
Päälle:
1 dl tomusokeria
Valmistusohje:
1. Riko valkuaisen rakenne rikki kulhossa ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Lisää mantelit, fariinisokeri ja kaneli joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
2. Levitä mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille.
3. Paahda uunin keskitasolla 150°C:ssa noin 20 minuuttia. Sekoita välillä ja katso, etteivät ne pala. Kun mantelit tuoksuvat, nosta pelti uunista. Jäähdytä mantelit.
4. Kierittele jäähtyneet mantelit tomusokerissa juuri ennen tarjoilua.
Nauti!