Luumuinen kompotti joulun jälkiruokapöytään

Luumuinen kompotti joulun jälkiruokapöytään

Kompotti on hedelmistä valmistettu hilloke, jota tarjoillaan usein jälkiruokana. Luumukompotti sopii esimerkiksi riisipuuron tai jäätelön seuralaiseksi, kiisseliksi kermavaahdon tai kerman kera tai jopa kakun täytteeksi. Se on myös sellaisenaan hieno lisä joulun jälkiruokapöytään. Näin onnistut kompotin valmistuksessa.

Ainekset
4-6 hengelle

500 g tummia luumuja
½ vaniljatanko
2 rkl intiaanisokeria
½ dl vettä

Päälle:
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria

Valmistusohje
1. Halkaise luumut ja vaniljatanko. Poista luumun kivet.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia
3. Kaada tarjoilulaseihin ja jäähdytä
4. Koristele kermalla ja sokerilla

Takaisin blogiin
  • Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

    Howard Smith - painokankaiden suunnannäyttäjä

      Vallilan valtasi 60-luvun loppupuolella vapautuneen ilmapiirin luova aalto. Yritys oli tehnyt ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen, kun Otto Bernerin poika Rudolf Berner otti langat käsiinsä ja vahvisti Vallilan sisustuskankaiden tuotantoa oman tekstiilisuunnittelun...

  • Iki-ihanat kukkakuosit

    Iki-ihanat kukkakuosit

    Villityksiä tulee ja menee, mutta kukkakuosit pysyvät aina muodissa. Me Vallilalla rakastamme kukkakuoseja ja siksi meiltä löytyykin niitä monenlaisia. Tutustu alta 12 ihanaan kukkakuosiimme ja tilaa suosikkisi TÄÄLTÄ.  Graafiset kukkakuosit Makeba Klassikon aseman saavuttanut Howart...

  • Vallila SS2022 Ervin Latimer Tove

    SS2022: Värillä on väliä

    Kevään ja kesän 2022 mallistossa Vallilan ydin herää taas näkyvästi eloon: Olemme väritalo ja se näkyy designissamme. Iloiset ja rohkeat värit ovat osa dna:tamme, jonka taitavat suunnittelijamme meille mallistojemme myötä...

1 / 3