Kompotti on hedelmistä valmistettu hilloke, jota tarjoillaan usein jälkiruokana. Luumukompotti sopii esimerkiksi riisipuuron tai jäätelön seuralaiseksi, kiisseliksi kermavaahdon tai kerman kera tai jopa kakun täytteeksi. Se on myös sellaisenaan hieno lisä joulun jälkiruokapöytään. Näin onnistut kompotin valmistuksessa.
Ainekset
4-6 hengelle
500 g tummia luumuja
½ vaniljatanko
2 rkl intiaanisokeria
½ dl vettä
Päälle:
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Halkaise luumut ja vaniljatanko. Poista luumun kivet.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia
3. Kaada tarjoilulaseihin ja jäähdytä
4. Koristele kermalla ja sokerilla