Terveellinen tuorepuuro on ravitseva välipala, joka syntyy pienellä vaivalla ilman kypsentämistä. Tuorepuurossa käytetään luomukaurahiutaleita, joiden annetaan pehmentyä mielellään yön yli. Sekoita puuro illalla valmiiksi ja anna sen tekeytyä jääkaapissa seuraavaan aamuun. Nauti puuro aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi, sitä on myös helppo muuntaa omaan makuun sopivaksi: lisää vain mukaan pähkinöitä ja siemeniä tai marjamehuja ja jogurtteja. Tämän jouluisen raikkaan tuorepuuroreseptin tarjoaa teille Cafe Soma Leviltä.
Ainekset yhdelle:
1,5 dl (luomu) kaurahiutaleita
1,5 dl (manteli) maitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl kardemummaa
1 tl vanilja-aromia
Ripaus suolaa
Hunajaa oman maun mukaan
Valmistusohje:
Sekoita ainekset kulhossa ja lado kerroksittain kauniiseen, ilmatiiviiseen astiaan. Tee annokseen raitoja esimerkiksi mustikoilla tai hilloilla.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.
Nauti!
Kata pöytään jouluinen Tapani-pöytäliina ja Kerttu-astiasto. Valloittava yhdistelmä!